5 ежедневни неща, които може би правите погрешно


5 ежедневни неща, които може би правите погрешно
Снимка: iStock/Guliver

Отдавна сме придобили навиците за извършването на дребни неща в ежедневието и не си задаваме въпроса дали ги правим по най-добрия начин. Често се оказва, че това съвсем не е така. От BrightSide ни посочват няколко неща, които много от хората не осъзнават, че вършат погрешно.

Изсушаване на ръцете с хартиени кърпи

Замисляли ли сте се някога колко много хартия използваме, за да подсушим ръцете си в обществените тоалетни? Милиони килограми. Има едно простичко нещо, което всички ние можем да направим, за да спасим нашата планета. Просто изтръсквайте ръцете хубаво, преди да хванете хартиената кърпа. Може и да ви се струва очевидно, но това определено ще допринесе за спасението на света.

Използването на твърде много сапун под душа

Кожата ни става все по-суха с напредъка на годините. Сапунът е стипчив и това само влошава нещата. Опитвайте се да използвате минимално количество от него и то най-вече върху по-важните райони – например сгъвките на тялото ви. Сапунената вода, която се стича по останалите ви части, е напълно достатъчна.

Миенето на зъби с хоризонтални движения на четката

Това, наред с неизползването на конец, са двете най-чести и сериозни грешки при миенето на зъби. Вместо това прилагайте вертикални движения – от венците към върха на зъба. Не на последно място – миенето на зъбите трябва да продължава 2-3 минути. За съжаление повечето от нас не се съобразяват с това простичко правило.

Упражнения без загрявка

Прекалено тежките тренировки и пропускането на загряването (както и кратките почивки) вредят на тялото ви. Загрявайте, увеличавайте физическото натоварване постепенно и се разтягайте в края на тренировката, ако искате да избегнете наранявания.

Дишане с гръдния кош

Концентрирайте се върху дишане с диафрагмата, не с гръдния кош. Правилното насищане с кислород оказва позитивни ефекти върху нервната система, намалява кръвното налягане, редуцира възпаленията и болките и подобрява цялостно здравето. Не на последно място – бори се със стреса.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама