Интересни приложения на памука


Интересни приложения на памука
Снимка: iStock/Guliver

Най-често използваме памук при почистване на рани или да отстраним лака си за нокти. Но този естествен материал има още много практични приложения. Ето и част от тях:

1. Направете хладилника да ухае добре

Не може да се отървете от неприятната миризма в хладилника си. Напоете малко памук с екстракт от ванилия и го сложете в един от рафтовете.

2. Срещу плесен

Всички ъгълчета в банята са предпоставка за поява на плесен - и разбира се, могат да бъдат трудни за достигане. Напоете памук в белина, сложете ги на трудно достижими места и оставете да престои няколко часа. Изплакнете с топла вода.

3. Освежете стаята

Преди да пуснете прахосмукачката, сложете малко напук, напоен с любимото ви етерично масло, в торбата на прахосмукачката. Ароматът бавно ще се разнесе в стаята.

4. Предпазете гумените ръкавици

Много жени използват гумени ръкавици за да предпазят ръцете си при миене на чинии. Тъй като маникюрът ви може да ги скъса, сложете малко памук във върховете на ръкавиците, така че да предпазите.

5. При пришки

Получили сте пришки от новите си обувки, но все още искате да ги носите? Сложете малко памук върху нараненото място, след което закрепете с лекопласт.

6. За поникване

Постелете памук на дъното на купичката. Отгоре сложете зрънцата боб. Полейте ги с вода и поставете купата на слънчево и топло място.

7. При зъбобол

Боли ви зъб, но нямате възможност веднага да отидете на зъболекар? Има начин да облекчите болката. Напоете малко памук в уиски, ванилов екстракт или карамфилово масло, след което поставете върху зъба.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама