Интересни приложения на водата за уста


Интересни приложения на водата за уста
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че водата за уста има още много приложения освен да поддържа устата ви света? Неговите антисептични и противогъбични свойства могат да бъдат полезни за шепа ежедневните неща - от лечение на акне и пърхот до почистване на стъкла. Ето и няколко интересни и полезни неща, за които може да използвате водата си за уста.

1. Премахва миризмата

Помага да отстраните всяка неприятна миризма.

* След като режете лук, чесън или риба, просто измийте ръцете си с вода за уста.

* Сипете вода за уста върху кърпа и масажирайте краката си след душ, за да държите неприятната миризма далеч.

* Може да предотвратите лошата миризма от кофата за боклук, като сложите вътре няколко памучни тампона, напоени с вода за уста.

2. Помага да излекувате гъбичките по ноктите и краката си

Смесете 2 равни части вода за уста и оцет. Напоете памучен тампон със сместа и поставете върху ноктите/крака си 2-3 пъти на ден. Ако правите това постоянно, след няколко седмици ще видите резултат.

3. Предотвратява пърхот

Водата за уста има противогъбични свойства, което я прави перфектна за борба с пърхота. Преди да се изкъпете, смесете вода и вода за уста в равни количества. След като сте измили косата си с шампоан, нанесете сместа върху скалпа си, оставете да престои няколко минути, след което изплакнете.

4. Облекчава ухапване от комар

Ухапванията от комари са много неприятни. Сложете върху пъпката памучен тампон, напоен с вода за уста. Това ефективно ще намали подуването и сърбенето.

5. Може да го използвате като тоник

Ако ви е свършил тоникът, може вместо това да използвате вода за уста. Тя не само отстранява всякакви остатъци от грим и мръсотия, но също така се бори с пъпките. Потопете памучен тампон във вода за уста и нанесете върху лицето си, но не го правете, ако имате чувствителна кожа.

6. Предотвратява инфекция

Ако сте си направили нов пиърсинг или татуировка, водата за уста ще помогне на кожата ви по-бързо да заздравее и да се предотвратят инфекции.

7. Почистване на банята

Ако искате вашите плочки да изглеждат като нови, почистете ги със смес от 1 чаша вода и половин чаша вода за уста. За да премахнете микробите и миризмите в района на тоалетната, изсипете половин чаша вода за уста в тоалетната и оставете за един час. След това изчистете с четка за тоалетна.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама