Как да увеличим малката кухня


Как да увеличим малката кухня
Снимка: iStock/Guliver

Наближава Коледа, затова нямаме търпение да се развихрим и да започнем да печем сладки. Но ако само да сложите чайника на котлона и да варите паста ви създава чувство за клаустрофобия в кухнята, имаме няколко съвета, които ще ви помогнат. Ако ги следвате, ще може да направите малкото пространство по-уютна, така че да може спокойно да майсторите празнични лакомства.

Заложете на светли цветове

Когато става въпрос какви цветове да изберете за малката си кухня, най-добре е да се придържате към бяло и другите светли нюанси, които най-много отразяват светлината и оптично отварят стаята. Това не означава, че трябва напълно да пренебрегнете всички други цветове, просто ги превърнете в акценти.

Отворени рафтове

Шкафовете може да са стандартното решение, но отворените рафтове моментално добавят повече въздух в пространството. Освен това ще ви е по-лесно да достигате до кухненските си пособия.

Или стъклени вратички

Ако все пак не искате изцяло да минете на отворени рафтове (което е разбираемо), друго добро решение, когато имате малка кухня, е да има стъклени вратички на шкафовете. Така също се създава чувство на дълбочина.

Използвайте кукички, стелажи и релси за кухненски прибори

По този начин максимално ще оползотворите пространството и ще може да намерите място за всичките си пособия.

Увеличете мястото за съхранение

Използвайте практични контейнери за съхранение в шкафовете.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама