Какви са децата от новото поколение "Алфа"


Какви са децата от новото поколение "Алфа"
Снимка: iStock/Guliver

Тъкмо свикнахме с новото поколение Z и то вече е заменено от още по-новото – Алфа, което обхваща децата, родени след 2010 година. Това име предполага, че списъкът на поколенията е приключил и че човечеството започва нова азбука. Тези деца имат уникална интелигентност и дори експертите по демография все още не са сигурни какъв ще бъде техният принос за човечеството. Рано е да пристъпваме към някакви определени изводи, но можем поне да се опитаме да разберем какви хора ще заменят поколение Z.

1. Поколение A цени персоналния и индивидуален подход

Всяко поколение има свои особени черти. Когато става дума за поколение А, те използват всякакви устройства още от бебета, което е и причината да се научат да използват YouTube, преди да се научат да четат и пишат. Ето защо свободата на избор и персонализацията са много важни за тях. Те са свикнали с факта, че има умен алгоритъм, който лесно може да предвиди техните желания, въз основа на това, което са гледали вече. Едно е сигурно – в момента, в който хората от поколение А пораснат, те ще живеят в специална общност, където всичко ще бъде адаптирано към техните нужди.

2. Те не разграничават реалния свят от виртуалната реалност

За децата, родени в дигиталната ера, виртуалният и реалният свят са почти еднакви. Те лесно могат да пътуват от единия в другия, защото са свикнали с това, че картината на екрана е все по-подобна на тази, която виждат в реалния си живот. Днес за децата няма голяма разлика в това как те получават нова информация - в реалния живот или чрез екрана. За децата от поколение А е важно да споделят своите добри и лоши емоции не само с приятелите и семейството си, но и с хора, които изобщо не познават.

3. Имат по-добри отношения с родителите си

Днес принципът на съзнателното родителство е много популярен. Става въпрос за това, че възрастните се чувстват изключително отговорни за живота на децата си и се опитват да прекарат колкото се може повече време с тях. Според информация на The New York Times, съвременните майки прекарват около 3 пъти повече време с децата си в сравнение със 70-те години. Освен това, тъй като децата често са по-напреднали с технологиите, родителите се вслушват в съветите на децата си. Това има много положително влияние върху връзката им, защото прави възрастните и децата по-равни, така че няма отявлена доминация.

4. Имат високи морални стандарти

Поколение A цени по-прозрачния свят, в който няма тайни или измами. Много важно за тях е репутацията. В света на социалните медии всичко е отворено, вече не можете да се скриете зад маски, защото рано или късно всички тайни ще бъдат разкрити. В някои по-напреднали западни училища дори има специални уроци как да разкриеш истински профил от фалшив такъв.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама