Тези трикове ще ви направят мастъри в кухнята


Тези трикове ще ви направят мастъри в кухнята
Снимка: iStock/Guliver

Само истинските кухненски мастъри могат да разрежат ябълка без нож, да обелят яйце с едно движение и да предотвратят лукът да ги разреве. Те знаят всички трикове при готвенето, а днес ние споделяме част от тях. 

Топчета от кисело мляко

Ако искате да направите бърз и здравословен десерт, замразете сладурски топчета кисело мляко. За целта трябва първо да го овкусите с истински плодове или различни подправки, след което сипете в пластмасове пликче, на което предварително сте срязали единия край. Направете малки топчета и ги сложете във фризера, за да се замразят.

 

Лук без сълзи

За да избегнете лукът да ви доведе до сълзи, преди да започнете да го режете го сложете за 15 минути във фризера.

 

Как да обелите яйце лесно

Ще ви бъде много по-лесно да обелите сварени яйца, ако сложите резен лимон във водата, в която ги варите. По същия начин, 1/2 чаена лъжичка сода за хляб има същия ефект. 

 

Как да печете без яйца

Ако установите, че са ви свършили яйцата, може да ги замените с банан. 1 яйце = 1/2 добре узрял банан. Ще се убедите, че вкусът е чудесен.

 

Перфектно кафе

Този съвет ще бъден оценен от истинските фенове на кафето, които просто не могат да се събудят без чаша еспресо. Добавете щипка сол и канела в смляното кафе, преди да го сложите в кафеварката. Солта помога да се отървете от горчивината от изгорелите зърна, а канелата добавя невероятен вкус. 

 

Как да разделите ябълка на две без нож

Ето как:

 

Бърз начин да обелите чесън

За да спестите време от беленето на чесън, сложете главичка в микровълновата за 15 секунди. След това ще е много по-лесно да го изчистите.

 

Бързо белене на картофи


Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама