Как да почистите дома си, без да прогоните късмета от него


Как да почистите дома си, без да прогоните късмета от него
Снимка: iStock/Guliver

Неправилното почистване на дома може да доведе до раздор в семейството и като цяло да изплаши късмета. В това са били убедени предците ни. Но към днешна дата част от суеверията все още са актуални и мъдрите домакини се придържат към тях, за да не прогонят щастието от дома си.

За да могат късметът и благополучието да станат вечен спътник в живота ви, трябва редовно да почистите тези 3 места в дома си в следната последователност.

1. Почистване на коридора

В тази част на дома се натрупва най-много прах и мръсотия. Това важи и за терасите. Заедно с мръсотията редовно трябва да отстранявате и непотребните вещи от тази част на дома си, за да не изплашите късмета.

2. Почистване на кухня

Неслучайно кухнята се смята за огнището или сърцето на всеки дом. Според езотериците тази част от дома се свързва с финансовото благополучие. Освен това готвенето в мръсна кухня определено не е хигиенично.

3. Почистване на тоалетна

Тази част от дома също трябва да се почиства редовно. Не допускайте появата на мухъл, ако не искате да прогоните късмета от дома си. За целта може да използвате оцетен разтвор за почистване. Мъдрите домакини разчитат на още един трик - те почистват всички повърхности у дома с разтвор от сол (1 супена лъжица) и вода (1 л вода). Счита се, че солта прогонва негативната енергия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама