Quantcast

Дом

Моята Еко Коледа

  • Моята Еко Коледа
    Дата:
Дата: 13.11.2012
Iwoman.bg

Трябва ли всяка година да превръщаме дните преди Коледа в истерично свръхпотребление, резултатът от което е придобиването на ненужни вещи, свръхконсумация на нездравословни храни, тонове боклуци и отчуждаване от близките ни хора пред телевизoра? Смисълът на Коледа не е ли точно в обратното – празник на новото начало, плодородието, здравето и взаимовръзката ни с Майката Природа? Традиция, която повелява да положиш зрънцето на надеждата, от което да се роди нещо добро, нещо здраво, нещо красиво?

„Сдружение Устойчиво Общество” с партньорството на otnishtoneshto.com и organichno.com ви канят на един необичаен Коледен био & еко базар с работилници от 14 до 16 декември 2012 в зала на бул. „Тотлебен” № 38, София.

Събитието е продължение на живо на Facebook инициативата "Моята Еко Коледа" от миналата година. Тази година събитието отново е насочено към потребителите, стремящи се към устойчив начин на живот и ще обедини:

* Коледен базар на био и еко стоки във фоайето на театъра;

* Фермерски пазар на биологична и местна продукция, предложена от гражданското движение Хранкооп;

 

* Кулинарни работилници за здравословни и традиционни коледни ястия, както и детски занимания за приготвяне на храна.

*Работилници за подаръци и декорации от естествени и рециклирани материали;

* Коледни събития на „зелените” фирми за потребителите

„Моята Еко Коледа” не е обичаен базар, а гражданска анти-„шопинг” инициатива, която ще предложи по-устойчива алтернатива на потребителите по време на „Голямото коледно пазаруване”.

Наред с биологичните и екологични стоки, събитието ще бъде наситено с работилници за посетителите, които да дават идеи за домашна подготовка на празничната вечер и такива за ръчно изработване на коледни украси и подаръци от естествени или рециклирани материали. В кулинарен център майстори на вегетарианската и здравословна кухня ще готвят заедно с посетителите коледни ястия и не само... Акцент ще бъде детското хранене, като ще се приготвят здравословни импровизации на любимите junk foods, целта на което е по-добро разбиране на децата и техните родители за качеството на храната.

В страничната зала през трите дни ще се организират непрекъснато творчески работилници, където с помощтта на арт-дизайнери посетителите ще могат да съберат идеи и да изработят сами коледни играчки и украси за елха, бижута, персонални подаръци с лично послание, картини и пана на коледна тематика – всичко от естествени и рециклирани материали.

Събитието ще предложи и живи коледни дръвчета в саксии.

Хората, решили да празнуват Коледа със съзнание за устойчивост, ще могат да отнесат у дома не само екологична храна и подаръци, но много идеи за домашното приготовление, материали, за да го осъществят, вдъхновение и насърчение, че не са сами в стремежа си за истински празник.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.