Quantcast

Дом

Някои от най-красивите котки в света

  • Някои от най-красивите котки в света
    Дата:
Дата: 13.06.2013
Iwoman.bg

Красивите котки са като олицетворение на човек, облякъл се в привлекателен костюм и могат да спечелят сърцето на всеки само с едно мяу! Котките са едни от най-отглежданите и желани домашни животни. Хората погрешно смятат, че кучетата са по-популярни като домашни любимци по цял свят, тъй като подробен анализ показва, че повече от 350 милиона красиви котки се отглеждат в домове по цялото земно кълбо и цифрата продължава да расте всеки ден.

Котките са обичани от малки и големи, защото те са невинни създания, които търсят любовта на стопанина си – те са вторият най-добър приятел на човека. Привързват се много бързо както към хората, така и към къщата и са изключително верни животни. Ако искате да имате един добър приятел и никога да не ви е скучно, аз ви препоръчвам да си вземете една, а защо не и повече котки в своя дом. Ето и някои от най-красивите и интересни породи котки, от които може да изберете вашия нов домашен любимец:

Едни от най-старите документирани красиви котки в историята са сиамците. Това е най-ориенталска порода, за която се смята, че е с произход от Тайланд и се разпространява в Европа и Северна Америка от 20-ти век. Те имат един слой къси косми, заоблени бузи, умерено големи уши и заострена муцунка. Сиамските котки са общителни, изключително интелигентни и нежни, а понякога по-малко активни през нощта в сравнение с други котки, тъй като имат сини очи и не много добре развито нощно виждане. Ако си вземете сиамска котка за домашен любимец, то вие ще се радвате на красив, умен и много верен приятел.

Сомалийските котки са родом от Австралия и се появяват още пред 1950 година. Тези котки има дълги косми, подпухнали опашки и са много пухкави, заради което ги наричат още „лисича порода”. Повечето от тях имат кафяво-оранжев цвят на тялото. Някои видове на тази порода могат да имат раирани ивици по козинката и тъмен ръб около очите. Хубавото при тези котки е, че за разлика от други дългокосмести породи, те се скубят много малко, така че ако си вземете една сумалийка вкъщи, няма да имате проблеми с космите навсякъде.

Друга много красива порода котки са персийските. Както се вижда от името, тяхната родна страна е Персия. Със сладкото си кръгло лице и малък нос, тези красиви котки могат да спечелят всяко едно сърце. Дебелата им кожа и дълги косми, които приличат на кожухче, предпазват котките от студа и също така е добре за тях да се гледат на по-хладни места, за да не умрат от жега. Персийски котки може да срещнете във всякакви цветове и без значение каква им е шарката, те всички са много красиви. Освен че се отличава със своята красота, тази порода е и много спокойна, дори и понякога доста мързелива. Единственото, което може да смути тези прекрасни създания са по-високи и странни звуци, така че когато вземете персийка у дома, гледайте да и осигурите спокойна атмосфера.

Доста интересна порода е следващата, за която ще ви разкажа - руски сини котки. Няма да споменавам за произхода им, защото името говори достатъчно. Тази порода котки имат сребърно - синя козина, дори в повечето случаи си е направо сива. Те са високо интелигентни, игриви и приятелски настроени, но са склонни да станат плахи и неспокойни при присъствието на непознат. Руските сините котки имат зелени очи, продълговато тяло, двойна козина и по-тъмен нюанс на върха на лапите си.Средно те живеят от десет до петнадесет години. Тези изключително красиви котки се разбират много добре с деца, така че ако имате такива вкъщи, аз ви препоръчвам тази порода.

И не на последно място - шотландските клепоухи котки са най-сладките и най-красиви котки, които някога съм виждала. Без съмнение всеки би се влюбил в тези прекрасни създания още от пръв поглед. Тези красиви котки са наречени така поради техните сгънати и клепнали напред уши, от където идва името „Scottish Fold” (шотландски гънки). Кръгло лице и големи очи, съчетани с плоските им уши им придават уникален вид. Те са добри, дори малко наивни, изключително очарователни и игриви и се разбират добре с всички домашни животни. Котенцата имат странния навик да седят изправени на два крака дълго време, което ги прави още по-сладки. Много са гальовни и обичливи, така че ако си вземете коте от тази порода, трябва само да го глезите и да се наслаждавате на сладкото му излъчване, което ще накара и най-сърдитият човек да се усмихне.

Да имаш котка за домашен любимец естествено изисква и много грижи. Така че когато си вземете едно от тези прекрасни същества се уверете, че може да им обръщате достатъчно внимание, да ги храните редовно, да ги глезите и да си играете с тях. Само така животното ще се чувства добре и ще ви дари с цялата си обич и признателност. Защото няма нищо по-хубаво от една вярна котка в дома ви, която да прави дните ви по-приятни, по-забавни и по-усмихнати.

 

Надежда Георгиева

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.