"Вкусно с усмивка" - как да готвим, без да готвим


"Вкусно с усмивка" - как да готвим, без да готвим
Снимка: Сиела

Кой каза, че готвенето не може да бъде лесно и приятно? Или пък споделено занимание? На 11 април малко след 19:00 ч. около стотина души се пренесоха на кулинарната улица на "Вкусно с усмивка" – първата книга на създателката на Foodie Boulevard – Софи Йотова.

След първия урок по правене на палачинки, който зам.-главният редактор на издателство "Сиела" Христо Блажев завърши с отличен (по милост), до Софи застана и модният блогър Ванина Ханджийска – заедно те защитиха тезата, че храната е не само необходимост, а и аксесоарът към всяка визия, която никога не излиза от мода. Защото това, как и с какво се храним, определя и начина, по който изглеждаме.

"Най-осмислящото щастие е синтезираното. Онова, което можеш да си построиш вътрешно, независимо какво се случва с теб, на теб или около теб, често дори поради независещи от теб причини. Ценното е всеки да се научи да генерира своето собствено щастие според своите собствени ценности, своите собствени потребности, нужди, цели, мечти, желания, таланти, умения и интереси. А ако има и един човек, който бъде докоснат от нечия странна дефиниция на щастие, смисълът е там", сподели щастливата Софи.

Накрая на тази кулинарна феерия авторката бе обградена от десетки почитатели, които получиха своите персонални съвети как да се превърнат, без да готвят, в корифеи в кухнята.

"Вкусно с усмивка: 123 кулинарни изкушения със Софи Йотова" ще промени разбиранията ви за евтино, вкусно, здравословно готвене, ще ви накара да съпреживявате храната, а не да я изолирате до проста необходимост. В кухнята и отвъд нея.

"Вкусно с усмивка" от Софи Йотова е книга за оптимисти, песимисти, професионалисти, тепърва прохождащи, традиционалисти и смели експериментатори – за всеки, който иска да бъде в мир с това, с което се храни.

Ето и рецептата за Сурова тарталета с кокос и кашу

Време за приготвяне: 5 минути+2 часа за стягане

Бюджет: Под десет лева

Порции: 4

ПРОДУКТИ:

100 г сурово кашу

50 мл мед, кленов сироп или друг течен подсладител по желание

100 г крем от кокос (пюре)

3 с.л. кокосово масло

5 с.л. кокосово брашно или стърготини горски плодове за декорация

СТЪПКИ:

1. С помощта на чопър, пасатор, мощен блендер или кухненски робот пасирайте всички продукти без горските плодове до пълно хомогенизиране.

2. Разпределете сместа във формички по избор. 3. Декорирайте и замразете.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама