Бананов пай с карамел


Бананов пай с карамел
Снимка: supichka.com

Този бананов пай с карамел, известен и като Банофи пай, е истинско сладко изкушение.

Необходими продукти:

За блата:

300 грама обикновени бисквити маслени/пълнозърнести

120 грама краве масло

За плънката:

3 банана

200 мл сладкарска сметана

300 грама дулче де лече

30 грама шоколад

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за бананов пай с карамел е подготовката на блата. Смилате бисквитите. Може да ползвате всякакви обикновени бисквити, към тях добавяте кравето масло на кубчета и омесвате тесто като за чийзкейк. На дъното на форма с падащи стени слагате хартия за печене. 2/3 от сместа разпределяте на дъното на формата като блат, а останалата част - по стените на формата. Притискате сместа добре към формата. Печете за около 10 минути в предварително загрята фурна, вадите и оставяте да изстине напълно.

Следва приготвянето на плънката. Може да ползвате готов крем дулче де лече, който да купите от магазина, но може да приготвите дулче де лече и сами. Често дулче де лече се приготвя с варене на консерви кондензирано мляко в голяма тенджера с продължение на 90-120 минути. Върху добре изстиналия блат изсипвате необходимото количество дулче де лече, което също трябва да е студено. Върху карамела подреждате нарязаните на плътни парчета банани.

Завършвате Банофи пая, като върху бананите разпределяте предварително разбитата сладкарска сметана. А перфектния завършек получавате, като поръсите с настърган шоколад. Готовият бананов пай оставяте за около 4-5 часа в хладилника, за да може да стегне добре.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама