Бавно печени свински пържоли


Бавно печени свински пържоли

Приготвeни в глинен гювеч, бавно печени и буквално се разпадат при докосване с вилица. Голяма вкусотия!

Необходими продукти:

6 броя свински вратни пържоли

черен пипер и сол

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушена чубрица

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. Дижонска горчица

2 моркова

3 скилидки чесън

200 мл. червено вино

2 дафинови листа

30 мл. зехтин

1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Измийте пържолите и ги подредете в глинения гювеч. Поръсете с черен пипер и сол. Поръсете и със сушените подправки - риган, чубрица, както и с червен пипер. Покапете тук-там от Дижонската горчица и я размажете с лъжичка върху пържолите. Обелете морковите и ги нарежете на половинки. Почистете скилидките чесън и ги нарежете на филиики при месото. Сложете два дафинови листа, полейте с червеното вино, зехтина и налейте чаша вода.

Затворете капака и поставете гювеча в студена фурна, включена на 200 градуса.

Печете пържолите 1 час и 15 минути, след това отворете капака и допечете още 45 минути при отворен капак, докато течността се поизпари и пържолките останат почти само на мазнинка.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама