Червена леща с къри и бамя


Червена леща с къри и бамя

Kомбинацията червена леща с къри и кокосово мляко с бамя е чудесна за лятото.

Необходими продукти:

2 ч.ч. червена леща

30 мл зехтин

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 зелена чушка

1 парченце джинджифил

1 голям домат, нарязан на кубчета

1 ч.л. кимион

1 ч.л. куркума

1 ч.л. къри

1 с.л. доматено пюре

2 ч.ч. пилешки бульон

1 ч.ч. кокосово мляко

2 ч.ч. бамя

черен пипер

сол

връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Почистете лещата и внимателно я изплакнете в дълбока цедка.

Почистете бамята като внимателно оформите дръжките им като моливче. Измийте я. Нарежете я на парчета.

В малък тиган задушете със зехтин и малко вода ситно нарязания лук, чесън, зелената чушка и парченцето джинджифил, докато омекнат. Добавете подправките и разбъркайте, за да пуснат своя аромат. Добавете доматеното пюре, доматите на кубчета и разбъркайте. Изсипете лещата и налейте бульона. Добавете и 2 ч.ч. вода. След като заври намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън, до омекване на лещата. Налейте кокосовото мляко и добавете почистената и нарязана на парченца бамя. Гответе още 10-15 минути, до омекване на бамята. Поръсете с пресен магданоз и поднесете по желание върху басмати ориз.

Източник: vkusnoteka.bg 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама