Чийзкейк със сьомга


Чийзкейк със сьомга

Обичаме да похапваме чийзкейк - сладък, солен... Днес ще ви представим една вкусна рецепта, която включва сьомга.

Необходими продукти:

за блата:

200 г солени крекери

100 г стопено масло

2 стръка прясна мащерка

за крема:

300 г крема сирене

200 г прясна сьомга

200 г пушена сьомга

връзка пресен лук (или див лук)

връзка копър

шепа каперси

кората от 1 лайм

сокът от половин лайм

черен пипер

1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Сложете в блендер крекерите и стопеното масло, поръсете с листенца мащерка и пасирайте, докато получите маслени трохи. Изсипете ги на дъното на форма за торта или в ринг, поставен върху поднос и заравнете с ръце. Притиснете, без да натъпквате прекалено силно. Приберете в хладилник да стегне леко, докато приготвите плънката.

Поръсете прясното филе от сьомга с черен пипер и сол, увийте го във фолио или пергамент и го изпечете за 20 минути на загрята на 200 градуса фурна. Охладете го и го накъсайте на малки парченца в купа. Нарежете на малки парченца и пушената сьомга и добавете и нея. Сложете крема сиренето в купата и добавете ситно нарязани пресен лук, каперси и копър. Настържете кората от лайм и изцедете сока от половин лайм. Подправете с черен пипер и налейте струя зехтин. Разбъркайте всичко много добре и разпределете сместа върху основата на чийзкейка. Заравнете и украсете по желание с розички от пушена сьомга, ситно нарязан копър и кора от лайм. Охладете го за няколко часа преди консумация.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама