Домашната бисквитена торта на мама


Домашната бисквитена торта на мама
Снимка: harryandlexy.com

С вкус на детство.

Необходими продукти:

500 гр обикновени бисквити

250 гр масло

250 гр прясно мляко

200 гр захар

3 яйца

3 с.л. какао

2-3 с.л. ром или коняк

ванилия

кората на 1 лимон

орехи (ако обичате)

Начин на приготвяне:

Извадете маслото от хладилника и го оставете да омекне добре.

Загрейте млякото на котлона и го махнете малко преди да кипне. Оставете настрана да се охлажда.

В голяма купа натрошете всички бисквити. (Чупят се на ръка, но аз ги пускам на малки порции през кухненския робот за кратко и дочупвам останалите големи парчета. Хубаво е да са ситни, но не на трохи, за да се усещат добре.)

В по-малка купа се разбиват яйцата. Към тях се добавят постепенно мекото масло, захарта, пресятото какао, орехчетата, ванилията и рома.

Настържете кората на лимона и я сипете при бисквитите. Полейте отгоре с вече хладкото мляко и разбъркайте.

Добавете какаовата смес и разбъркайте отново. Пресипете във форма за торта или тавичка с диаметър 22-26 см. Пъхнете в хладилника за през нощта, а на сутринта ще имате страхотен десерт, който ще оценят и малки и големи.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама