Джинджифилови коледни сладки


Джинджифилови коледни сладки

Това неустоимо празнично изкушения няма нужда от представяне – любими на поколения малки и големи, джинджифиловите сладки винаги са прекрасна идея да поглезите любимите хора покрай празниците, да поднесете красиво опаковани като подарък или просто за да пуснете коледния дух в дома си.

Необходими продукти:

3 1/2 ч.ч. брашно

2 1/2 ч.л. прясно настърган джинджифил

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. канела

щипка сол

щипка индийско орехче

1/2 ч.ч. масло

3/4 ч.ч. кафява захар

1 яйце

3/4 ч.ч. меласа

1 с.л. лимонови корички

Начин на приготвяне:

Разбийте мекото масло с кафявата захар на средни обороти за 2 минути.

Добавете меласата и продължете да бъркате.

Добавете яйцето и разбъркайте до усвояването му.

Пресейте брашното с всички подправки.

Прибавете брашното на порции към лепкавите съставки, като бъркате до пълно хомогенизиране преди добавяне на следващата порция. Повтаряйте процедурата докато брашното свърши.

Разбъркайте тестото докато стане еднородно.

Разточете тестото до дебелина около 5 мм и изрежете избраните от вас формички.

Печете за 9-10 минути на 180 градуса.

Охладете сладките върху решетка.

Декорирайте по желание.*

За украсата:

За декорация може да използвате захарна декорация от разбити белтъци и пудра захар, сладкарски бои и ядливи аксесоари.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама