Грах със свинско


Грах със свинско

Необходими продукти:

600 гр свинска плешка

1 буркан с грах

1 морков

1 червена чушка

2 с.л. масло

1 с.л. дижонска горчица

100 - 150 мл бяло вино

1 1/2 ч.ч. вода

1 ч.л. черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на филета и го овкусете с горчицата, черния пипер и солта.

Разтопете маслото и сложете месото да се запържи за по минута от всяка страна.

Нарежете на ситно моркова и червената чушка на ситно и ги добавете към месото. Прибавете виното и задушете за 10-15 минути. Добавете и 1 1/2 ч.ч. вода.

Махнете капака и оставете част от течността да изври. Добавете граха и задушете 2-3 минути.

Изключете котлона и оставете за още 5 минути с отворен капак, за да може по-голямата част от течността да изври.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама