Конфитюр от кайсии


Конфитюр от кайсии
Снимка: supichka.com

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвено сладко или конфитюр.

Необходими съставки:

1 кг кайсии

800 гр захар

2 лимона лимонов сок

1 есенция ванилия

Начин на приготвяне:

Първо трябва да обелите кайсиите, за да стане вашият конфитюр от кайсии по-гладък. Измивате ги добре. След това на "дупето" на всяка кайсия правите кръстче с остър нож. В голяма тенджера слагате вода да заври, след което пускате кайсиите, без да махате костилките за около 30-40 секунди във врящата вода. Важно е да кайсиите да не стоят дълго време във врящата вода, защото в противен случай ще започнат да се варят, което не е необходимо, а и не е желателно. В голяма купа сипвате студена вода, добавяте и 10-тина кубчета лед. В тази купа слагате кайсиите веднага след като ги извадите от врящата вода. След това беленето на кайсиите става много лесно. Отделяте костилките и посипвате кайсиите със захарта, след което добавяте и лимоновия сок. Оставяте ги в хладилника за една нощ.

На следващата сутрин вече е време да сварите вашия конфитюр от кайсии. Изсипвате кайсиите в тенджера и варите на умерен огън за около 50-60 минути, или докато конфитюрът от кайсии се сгъсти толкова, колкото вие желаете. По време на варенето е важно да разбърквате конфитюра от кайсии, за да не загори.

След като конфитюрът от кайсии е вече сварен добавяте и есенцията ванилия и варите още 1-2 минути, след което, докато е още горещ, го изсипвате в предварително измити и подсушени бурканчета, които затваряте веднага и обръщате с капачките надолу.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама