Крехко агнешко печено за Великден


Крехко агнешко печено за Великден

Пече се за кратко на силен огън, след което 3 часа на бавен огън. На финала се разпада и буквално пада от кокала. Ухае на масло, чесън и червен пипер.

Необходими продукти:

1, 500 г агнешко месо от бут или плешка

10-15 скилидки чесън

червен пипер

зехтин

черен пипер

сол

80 г масло

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете месото от тлъстините. Сложете го в тава. Почистете скилидките чесън. С помощта на остър нож направете малки разрези в месото на различни места и пъхнете скилидките чесън в тях. По този начин шпиковайте цялото месо. Полейте със зехтин, поръсете с черен пипер и сол и обтрийте месото обилно с червен пипер. Налейте два пръста вода в тавата, покрийте я с фолио и я пъхнете на загрята фурна за 40 минути на 200 градуса. Извадете тавата. Хванете бучката масло в ръка и обилно обтрийте месото с него от всички страни. Покрийте тавата и отново я пъхнете във фурната за 3 часа на 150 градуса.

През половин - един час я вадете, ако водата се е поизпарила долейте малко, поливайте месото и към последния час го обърнете, за да изпече равномерно. Ако желаете махнете фолиото, за да се позапече отгоре и ако го обичате на мазнина. На третия час на тих огън месото трябва да пада от кокала. Сервирайте месото топло със задушени, пресни, малки картофки с копър и обелени стръкове пресен чесън, потопени в чаша с вода.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама