Кюфтета с лимец и маслини


Кюфтета с лимец и маслини
Снимка: foodieboulevard.com

Една по-интересна и здравословна рецепта за кюфтета - със свинско, лимец и маслини.

Ако овесените ядки в уравнението не ви допадат – заменете с брашно, оризови ядки, овесени трици или всеки друг "сух" продукт, който ползвате при печива.

Необходими продукти:

500 гр свинска кайма

50 гр маслини без костилка (зелени)

50 гр мариновани сушени домати

50 гр овесени ядки

100 гр разпукан лимец за готвене

1 ч.л. риган

3 с.л. сушен лук или 1 глава пресен

Начин на приготвяне:

Сварете лимеца за 10-тина минути.

Загрейте фурната на 160 градуса с горен и долен реотан.

Нарежете маслините на шайби, а сушените домати – на жулиени.

Разбъркайте всички продукти до пълно хомогенизиране.

Застелете тавичка с хартия за печене, оформете кюфтенца с желаните размери и ги разположете върху хартията.

Печете кюфтенцата до придобиване на златиста коричка (около 20-25 минути).

Поднесете кюфтенцата с гарнитура по желание.

Източник: foodieboulevard.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама