Лесни енергийни сладки без захар


Лесни енергийни сладки без захар
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта за енергийни бисквити е невероятна не по 1, 2, 3 или 4, а по цели 5 причини: 1 – не съдържа нито грам захар; 2 – не съдържа нито грам брашно; 3 – само 3 броя бисквити засищат глада напълно и ако сутрин нямате време, могат да заместят закуската; 4 – дават енергия за няколко часа и 5 – приготвят се бързо и лесно (за около 15 минути + 15 минути за печене).

Необходими продукти за около 40 броя:

250 гр овесени ядки

50 гр кайсии

50 гр фурми

50 гр бадеми

50 гр кашу

2 големи банана (или 3 малки)

2 с.л. ленено семе

2 с.л. мед

1/2 лимон

1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно кайсиите и фурмите. Натрошете на едро бадемите и кашуто. (Може да ги нарежете, да ги счукате в хаванче или да ги пуснете през кухненския робот, но съвсем за кратко, за да не стават ситни и да могат да се усещат отделните парченца.)

Изстискайте сока на лимона.

Пуснете фурната да се загрява на 180ºС. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Намачкайте бананите с вилица в купа – да станат на каша. Прибавете всички останали съставки и разбъркайте – първо с вилицата, а после с ръце, докато всички продукти се смесят добре.

Оформете малки топчета с размер на малък орех. Подредете ги на разстояние върху тавата. Сплескайте ги с вилица на дебелина около 1 см. (Ако се разпукат много или загубят кръглата си форма, може да ги дооформите с ръце, но това не е необходимо.)

Пъхнете ги във фурната за около 15 минути или докато придобият карамелен цвят по ръба. Извадете тавата и изчакайте 5 минути да се охладят, преди да ги преместите в друг съд.

Източник: harryandlexy.com

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама