Месно руло с кисело зеле


Месно руло с кисело зеле

Наближават Коледните и Новогодишни празници. Време прекарано на трапезата с нашите близки и приятели. Предлагаме ви едно подходящо ястие за вашата празнична трапеза.

Необходими продукти:

700 г кайма смес

шепа пресен розмарин

1 яйце

1 глава лук

2 скилидки чесън

2 филии, намокрен хляб

черен пипер

сол

връзка магданоз

1 ч.л. кимион

продукти за плънката:

700 г кисело зеле

30 мл. зехтин

2 моркова

1 глава лук

черен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

20 слайса бекон

глави чесън

зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и двата моркова за плънката и ги задушете в зехтина с малко вода, до омекване. Добавете нарязаното на ситно кисело зеле и задушете, до омекване и изпаряване на течността. Охладете.

Загрейте фурната на 200 градуса.

В купа смесете всички продукти за каймата. Омесете добре.

Пригответе си тава, покрита с фолио и леко го намажете със зехтин.

Вземете хартия за печене и подредете върху нея, плътно застъпени, слайсовете бекон. Отгоре разпределете равномерно каймата, под формата на правоъгълник. Следва слой от задушеното зеле. Внимателно завийте на руло по дължина и с помощта на хартията леко го прехвърлете в тавата, като отстраните хартията. Рулото ляга върху фолиото. Сложете няколко глави чесън около него. Полейте със струя зехтин и печете на загрята фурна около 30-35 минути.

Разрежете на филии и поднесете със свежа салата.

Източник:  vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама