Мъфини с вафли


Мъфини с вафли

Вафлите дават не само неочакван вкус, но и неочаквана текстура на мъфините, леко хрупкави и много приятни.

Необходими продукти:

1 1/2 чаена чаша брашно

150 грама обикновени вафли

2/3 чаена чаша прясно мляко

1/2 чаена чаша олио

2 броя яйца

2 чаени лъжици бакпулвер

1/2 чаена чаша захар

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за мъфини с вафли е подготовката на продуктите. Всички продукти трябва да са на стайна температура. Вафлите начупвате на ситно, като оставите 1 вафла за украса на мъфините. Не е добре да смилате вафлите, защото така ще се загуби ефектът от хрупкавите вафли, който е акцент в рецептата. Пресявате брашното заедно с бакпулвера.

С помощта на миксер или тел за разбива, а може и просто с вилица, разбивате добре захарта с яйцата, след което добавяте олиото и млякото и отново разбивате. Към течната смес добавяте брашното и разбърквате до получаване на хомогенна смес. Накрая добавяте и начупените вафли и разбърквате най-добре с дървена лъжица.

Във форма за мъфини слагате хартиени кошнички за мъфини и пълните на ¾ от обема им. Не пълнете формите за мъфини догоре, за да не прелеят при печене. Върху всеки мъфин сложете по парченце вафла, за да имат мъфините с вафли по-симпатичен вид. Печете мъфините с вафли в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, като проверите дали за изпечени, като ги бучнете с клечка за зъби - ако е суха, то мъфините са готови.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама