Пиле Фрикасе


Пиле Фрикасе

Никой не е безразличен към пиле фрикасе! Това класическо за традиционната домашна българска кухня ястие или е много обичано, или пък точно обратното. Дали защото много хора пазят спомени от стола в училище от недалечното минало, където пиле фрикасе присъстваше често и в не особено апетитен вариант, но може да се каже, че пилето фрикасе има и не особено добра слава. Класическата рецепта за това ястие обаче обезоръжава всеки.

Необходими продукти:

500 грама пилешко месо

1 чаена чаша кисело мляко

3 броя жълтъци

1/2 брой лимон

2 супени лъжици краве масло

1 супена лъжица олио

3 супени лъжици брашно

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пиле фрикасе е сваряването на месото. Варите предвиденото пилешко место в подсолена вода до пълно сваряване. Може да ползвате както бяло месо, така и пилешки бутчета, или каквото пилешко месо имате под ръка. След като е сварено месото го изваждате от бульона, накъсвате го на ситно и прецеждате получения бульон.

Докато пилешкото месо се вари, отделяте белтъците от жълтъците на 3 яйца и разбивате отделените жълтъци с киселото мляко, както и сока от лимона, до получаване на гладка смес.

В голям тиган или тенджера загрявате маслото, заедно с олиото и запържвате брашното за около 1-2 минути, докато стане леко златисто, след което малко по малко прибавяте към него около 1- 1 ½ чаена чаша от бульона, или до получаване на желаната от вас гъстота. Като продължавате да бъркате непрекъснато добавяте към тази смес и сместа с киселото мляко и жълтъците. Кашата трябва да поври около 4-5 минути, като накрая добавяте към нея и накъсаното пилешко месо.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама