Пиле с доматен сос и моцарела


Пиле с доматен сос  и моцарела
Снимка: vkusnoteka.bg

Много вкусна рецепта за пиле с провансалска коричка, доматен сос Маринара и Моцарела. Ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

3 броя пилешки гърди пеперуда

черен пипер

сол

зехтин

продукти за провансалската коричка:

4 филии хляб

70 г пармезан (или кашкавал)

връзка копър

връзка магданоз

3 скилидки чесън

50 г масло

1/2 ч.л. сух риган

1/2 ч.л. сух босилек

2 яйца за потапяне

продукти за доматения сос:

400 г пасирани домати от консерва или буркан

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

30 мл бяло вино

30 мл зехтин

1/2 ч.л. сух риган

1/2 ч.л. сух босилек

сол

250 грама моцарела

Начин на приготвяне:

Сложете в блендер всички продукти за провансалската коричка и блендирайте, докато получите билкови трохи.

Нарежете на ситно лука и чесъна. Задушете ги с малко зехтин и вода до омекване. Налейте бялото вино. След това излейте доматения сос и добавете всички подправки. Разбъркайте добре и оставете да поври на слаб огън.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Поръсете пилешките гърди с черен пипер и сол. Разбийте яйцата в чиния. В друга чиния изсипете билковите трохи. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Потопете филето в яйцето и след това го оваляйте в билковите трохи от двете страни. Поставете го в тавата. По същия начин оваляйте всички филета.

Изпечете филетата за 20 минути, извадете тавата и полейте с доматения сос Маринара. Отгоре поставете парченца моцарела. Запечете пилето за още 10 минути.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама