Пилешки крилца със соев сос и мед


Пилешки крилца със соев сос и мед

Рецептата лесна и подготовката отнема много малко време.

Необходими продукти:

10-12 пилешки крилца

около 60-70 мл соев сос (или около 7-8 с.л.)

1 кафена чаша вино

3 с.л. зехтин

2 ч.л. горчица

3 с.л. лъжици мед (не захаросан, а течен)

1/2 ч.л. червен пипер

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Застелете тава с хартия за печене (така ще си спестите търкането после).

Наредете пилешките крилца. Поръсете ги лекичко със сол, но внимавайте - соевия сос, който ще се използва в рецептата също е солен. Така че, тези които обичат по-безсолни ястия, може изобщо да не солят крилцата, а останалите - да действат внимателно със солта. Поръсете крилцата с малко черен пипер и с червения пипер.

В купичка смесете виното, зехтина, горчицата, меда и соевия сос. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Най-лесно и бързо е с телена бъркалка. Другият начин е, да сложите продуктите в буркан, да затворите капачката и да раздрусате енергично, докато продуктите се смесят добре.

С помоща на супена лъжица полейте всяко от крилцата със соево-медената смес. Покрийте тавичката с фолио. Печете на 200-210 градуса около 30-40 минути. После махнете фолиото и печете на грил-функцията на фурната (а който няма такава - на високи градуси), като поливате отвреме навреме крилцата със соса от тавичката, докато крилцата се зачервят апетитно.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама