Пилешко с грах


Пилешко с грах
Снимка: supichka.com

Рецептата за пилешко с грах е една от популярните рецепти с този вид месо. Комбинацията на пилешко месо и грах е особено сполучлива и резултатът е винаги вкусен.

Необходими продукти:

1 кг пилешко месо

800 грама грах

1 глава лук

2 броя моркови

2 броя домати

1/2 чаена чаша олио

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 чаена лъжица черен пипер

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне

За приготвянето на пилешко с грах можете да ползвате всякакво пилешко месо. Измийте го добре и го сварете в подсолена вода. Времето за сваряване на месото варира много в зависимост дали ползвате домашно пилешко месо или пилешко месо от магазина. Ако ползвате пиле от магазина, за около 30 минути месото ще е готово.

Докато варите пилето пригответе и зеленчуците. Почистете и нарежете на ситно лука и морковите. В тенджера или по-дълбок тиган сгорещете олиото и изсипете нарязаните зеленчуци. След като омекнат, добавете и граха. Най-добре е да ползвате замразен грах, защото често грахът от консерва не увира добре. Добавете червения пипер, черния пипер, доматите и около 1 чаена лъжица сол. Варете 3-4 минути.

Идва моментът, в който трябва да решите дали вашето пиле с грах ще е пиле с грах яхния, или пък ще е пиле с грах на фурна, както е приготвено и пилето на снимката.

Ако ще е на фурна, изсипете граха в тава, разпределете свареното пилешко месо и добавете около ½ чаена чаша от бульона, в който е вряло месото, печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути или до придобиване на апетитен златист цвят. Ако искате пилешко с грах яхния, то изсипете всичко в по-голяма тенджера, добавете 1 чаена чаша вода и варете около 30 минути.

Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама