Пълнена пъстърва с челядинки, орехи и спанак


Пълнена пъстърва с челядинки, орехи и спанак

Необходими продукти:

3 пъстърви

500 г гъби челядинки

1 скилидка чесън

100 г орехи

две шепи пресен, бейби спанак

черен пипер

сол

30 мл зехтин

два стръка пресен копър

Начин на приготвяне:

Измийте пъстървите и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене.

Измийте гъбите. Нарежете големите от тях. Загрейте зехтин в тенджера и сложете гъбите. Налейте 1/4 ч.ч. вода. Стиснете скилидка чесън, поръсете с черен пипер и сол и ги задушете до омекване. Прибавете наситнени орехи и две шепи пресен, бейби спанак. Задушете го за минута, две и отстранете от котлона. Нарежете пресен копър.

Напълнете рибата с плънката. Поръсете с черен пипер и сол и полейте със струя зехтин.

Печете рибите 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднесете, поръсена с пресен копър.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама