Пълнена торта


Пълнена торта

Обичате ли бързи и мноого вкусни торти? Пълнената торта е такава. 

за блата:

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

за пълнежа:

трохите от блата

250 гр. меко масло

1 ч.ч. орехи

6 с.л. качествено горчиво какао

1 1/4 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. пудра захар

2 с.л. ром

за напояване и декорация:

150 мл. прясно мляко

2 ванилии

250 мл. заквасена сметана

1/4 ч.ч. пудра захар

филирани бадеми (по желание)

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците, заедно със захарта и прибавете разбитите на сняг белтъци, като бъркате със шпатула. Накрая прибавете пресятото брашно и отново разбъркайте със шпатула. Опечете блата върху хартия за печене, във форма с отварящ се ринг, за около 20 минути при, 170 градуса. Оставете го напълно да се охлади, обърнете го и с помощта на малък нож очертайте вътрешен кръг около ръба на блата и издълбайте с ръце вътрешността на блата, като внимавате да не разкъсате страните или дъното.

Затоплете на котлона прясното мляко за напояване на блата и го овкусете с ванилия. Напоете дъното и стените на блата.

Изсипете трохите в робота, добавете орехите, мекото масло, захарта, рома, какаото и млякото. Разбийте до гладкост и внимателно напълнете блата с пълнежа.

В друга купа смесете заквасената сметана с пудрата захар и разбийте до гладкост. Измажете тортата отгоре и отстрани с нея и украсете по желание. Моят избор бяха филирани бадеми. Можете да украсите с различни плодове по избор. Много красиво стои с ягоди.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама