Пълнени чушки с кайма и ориз


Пълнени чушки с кайма и ориз
Снимка: supichka.com

Подобно на рецептата за мусака например, рецептата за пълнени чушки с кайма и ориз спада към рецептите към които прибягваме, когато искаме да приготвим засищащо основно ястие, което да е вкусно, а същевременно непретенциозно и любимо.

Необходими съставки:

500 грама кайма

1 кафена чаша ориз

1/2 чаена чаша олио

2 броя лук

3 броя домати

12 броя чушки

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 връзка магданоз

1/2 чаена лъжица черен пипер

За соса:

400 грама кисело мляко

2 супени лъжици брашно

2 броя яйца

Начин на приготвяне:

Измивате и почиствате чушките от семето, нарязвате лука на ситно, измивате и отцеждате ориза. Каква кайма ще изберете зависи от вашите предпочитания, може да е свинска, телешка или пък смес. В дълбок тиган или тенджера изсипвате олиото и след като се сгорещи добавяте лука, а след малко и ориза и запържвате за 3-4 минути, докато ориза стане стъклен. Добавяте червения пипер и 2 настъргани домата, както и 1 кафена чаша вода. След като ориза поеме течността, добавяте и каймата, като старателно разбърквате, за да не стане каймата на бучки. Добавяте черния пипер, 1 чаена лъжица сол и нарязания на ситно магданоз, разбърквате и сваляте сместа от котлона.

Пълните чушките със сместа, като запушвате всяка чушка с резен домат и ги нареждате в тава. Добавяте 1 чаена чаша вода и ги слагате да се пекат в предварително загрята 200 градуса фурна. Печете за около час, докато чушките придобият кафеникав загар.

За приготвянето на соса за пълнените чушки / пиперки с месо разбивате яйцата и киселото мляко. В сух сгорещен тиган изсипвате брашното и като разбърквате с дървена лъжица го запичате за 2-3 минути докато стане леко розово. Сваляте тигана от котлона и към препеченото брашно добавяте няколко лъжици от соса на ястието, разбърквате добре и добавяте и сместа от разбитите яйца и кисело мляко. Разбърквате до получаване на хомогенна смес.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама