Пълнени чушки със сирене, яйца и доматен сос


Пълнени чушки със сирене, яйца и доматен сос
Снимка: supichka.com

Едно от най-любимите летни ястия. Тази рецепта определено си заслужава.

Необходими продукти:

15 броя чушки

400 грама сирене

3 яйца

1 1/2 кг домати

1/2 чаена лъжица захар

3 броя дафинов лист

1/4 чаена лъжица черен пипер

4 по-големи скилидки чесън

3/4 чаена чаша олио

Начин на приготвяне:

Измивате обелвате и смилате доматите. Изсипвате сместа в тенджера, добавяте 1 чаена лъжица сол, както и дафиновия лист, черния пипер, захарта, почистените и нарязани скилидки чесън и 2-3 супени лъжици от олиото. Оставяте соса да ври на слаб огън, докато се сгъсти, като разбърквате от време на време.

Избирате средно големи, или малки чушки/пиперки. Докато сосът ври, измивате чушките и ги почиствате от дръжките и семената. В купа разбивате яйцата с вилица или тел за разбиване, след което добавяте натрошеното сирене и разбърквате добре, до получаване на гъста каша. Пълните чушките на 3/4 от обема, за да не се изсипе сместа по време на пържене.

В дълбок тиган или тенджера изсипвате олиото. След като е добре сгорещено слагате пълнените чушки и ги пържите по 2-3 минути от двете страни, след което ги изваждате внимателно с вилица или решетъчна лъжица и ги оставяте в голяма чиния, за да изстинат. След като чушките са добре изстинали вече лесно могат да бъдат обелени.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама