Салата от краставици с ментов дресинг


Салата от краставици с ментов дресинг
Снимка: supichka.com

Краставиците наистина са много подходящи за приготвяне на салати, тъй като са изключително хрупкави, сочни, освежаващи и свежи. Тази салата с ментов дресинг е изключително разхлаждаща за летните месеци, много подходяща и за мезе за узо, водка или пък ракия.

Необходими продукти:

1 брой краставица

1/2 брой авокадо

50 грама сирене

1/3 чаена чаша прясна мента, листа

2 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици лимонов сок

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за салата от краставици и сирене с ментов дресинг е изборът и подготовката на продуктите. Краставицата трябва да е свежа, ментата - прясна, а не сушена, а авокадото трябва не е твърдо, а леко меко, като е най-добре да го купите два-три дни преди употреба и да го оставите на стайна температура.

Най-лесно ще приготвите дресинга в блендер, като блендирате зехтина, лимоновия сок, измитите листа мента и около ½ чаена лъжица сол. Може да замените лимоновия сок със сок от лайм, за да бъде слатата още по-свежа. Ако не разполагате с блендер, то нарежете ментата на ситно и заедно със зехтина, лимоновия сок и солта, разбийте добре с вилица.

Измийте краставицата, нарежете я на парчета и я сложете с малка купа. Добавете нарязаното на кубчета авокадо, както и натрошеното сирене, залейте с дресинга и разбъркайте.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама