Салата с пушена риба


Салата с пушена риба

Салата с пушена риба е чудесна  есенно-зимна салата, подходяща компания на чаша водка или чаша ракия. Пушената риба и добавеният босилек правят салатата много ароматна, а намазана на сухар може да се превърне от вкусно мезе в засищаща вечеря.

Необходими продукти:

1 брой / 300 грама пушена риба

2/3 чаена чаша майонеза

2/3 чаена чаша

200 грама царевица

2 броя патладжан

2 броя

1 супена лъжица босилек

1 супена лъжица лимонов сок

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за салата с пушена риба е подготовката на продуктите. Патладжанът трябва да е печен и обелен. Независимо дали ползвате патладжан от консерва го отцедете, в противен случай салатата няма да има достатъчно плътна консистенция. Почистете рибата от костите и я накъсайте на дребни парченца. По-добре е да ползвате топло пушена риба, тя много по-лесно се отделя от от костите. Ако ползвате студено пушена риба, ще трябва да отделите повече време за подготовка.

Изсипете царевицата в сгорещено олио, като добавите сол и една чаена лъжица сух босилек. Разбъркайте добре и запържете за 4-5 минути.

В голяма супа изсипете запържената царевица, отцедения патладжан, накъсаната на дребно риба, 1 супена лъжица лимонов сок и кофичката майонеза. Разбъркайте добре всички съставки. Вашата салата с пушена риба е готова да бъде сервирана!

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама