Шпикован свински джолан


Шпикован свински джолан
Снимка: vkusnoteka.bg

Засищащо зимно ядене за всички любители на свинското месо.

Необходими продукти:

2 кг обезкостен, свински джолан

2 моркова

3 глави чесън

200 мл червено вино

3 стръка прясна мащерка

3 стръка пресен розмарин

3 листа дафинов лист

1 с.л. Дижонска горчица

1 с.л. червен пипер

черен пипер

сол

50 мл зехтин

50 г масло

Начин на приготвяне:

Почистете месото от мазнини. Почистете едната глава чесън на отделни скилидки. Направете малки разрези в месото с острието на ножа и пъхнете скилидките чесън безразборно.

Поръсете със сол, чесън пипер и червен пипер. Намажете месото с горчицата, полейте със зехтин. Обелете и нарежете два моркова на кръгчета, а останалите две глави чесън разрежете през средата и ги сложете на две половини в гювеча.

Поставете вътре дафиновите листа, мащерката и розмарина на стръкчета. Полейте с червеното вино и затворете капака.

Печете на 200 градуса един час, след което намалете на 160 градуса, отворете капака и сложете няколко парченца масло върху месото, полейте с бульона, след това затворете капака и печете на бавен огън още два часа, до готовност.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама