Щрудел с грозде


Щрудел с грозде
Снимка: vkusnoteka.bg

Невероятен вкус, сочен, ароматен и много оригинален. Изключително лесен.

Необходими продукти:

фини точени кори за баница

1 кг стафидено грозде (без семки)

50 г масло

100 г кафява захар

Продукти за плънката:

3 яйца

50 г кафява захар

1/2 ампула ванилена есенция

1/2 ч.л. канела

щипка сол

100 г накълцани, печени орехи

125 г масло

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Отделете зрънцата грозде. Измийте ги и ги отцедете в гевгир. Оставете ги цели. Стопете в тенджера 50 г масло и добавете гроздето. Оставете го да къкри няколко минути на котлона, за да омекне леко, след което добавете захарта и разбъркайте, докато се стопи. Отново го сложете да се отцеди в гевгира.

В купа разбийте яйцата, заедно със захарта. Добавете ванилията, солта, канелата и накълцаните на по-едро, печени орехи. Изсипете вътре зрънцата грозде и разбъркайте плънката.

Стопете маслото и леко го охладете.

Разтворете корите на плота.

Намажете горната кора с масло. На късата й страна разпределете равномерно количество от плънката (грозде и яйчена смес).

Захлупете леко двата странични края, така че да не изтече и навийте на руло два листа. Прехвърлете в тава.

По същия начин навийте и останалите рула, общо 7 на брой.

Често разбърквайте плънката, за да бъде равномерно разпределена. Намажете с останалото масло и печете на 180 градуса 1 час, докато добие карамелен цвят.

Охладете и поръсете с пудра захар през цедка. По желание поднесете с топка сладолед или ванилов сос.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама