Щрудел с локум


Щрудел с локум

Може да обичате баница, може да обичате и баница с ябълки (щрудел) и да смятате, че баницата с ябълки е най-вкусната сладка баница, но това е единствено защото не сте пробвали баница с ябълки и локум до момента. Баницата с ябълки и локум е перфектната комбинация между баница с ябълки и баница с локум - умерено сладка и сочна.

Необходимите продукти:

1 пакет кори

1 кг ябълки

150 грама локум

2 супени лъжици галета

½ чаена чаша смлени орехи

½ чаена чаша захар

⅔ чаена чаша олио

2 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за баница с ябълки и локум е подготовката на плънката. Измийте ябълките и ги настържете. Локума нарежете на дребни кубчета. В купа разбъркайте настърганите ябълки, захарта, галетата, смлените орехи и нарязания на ситно локум.

Намажете тава с олио. Вземете един лист от корите за баница, намажете го с олио (ако имате под ръка сладкарска четка, е най-добре да ползвате нея) и в тесния край на кората сложете малко от плънката, след което навийте на руло и поставете в намазнената тава. Повторете тази процедура докато корите и плънката свършат.

Накрая, след като сте навили всички рулца и преди да сложите баницата с ябълки и локум да се пече, я намажете с олио.

Печете баницата с ябълки и локум в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобие леко златист цвят, което ще отнеме около 30 минути. След като е изпечена, баницата я напръсквате с вода и я покривате с кърпа, докато изстине. Преди сервиране поръсвате с пудра захар.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама