Сочни кюфтета


Сочни кюфтета

Едно от най-любимите ястия на българина - кюфтета.

Необходими продукти:

700 г кайма смес или телешка

1 глава лук

2 скилидки чесън

2 яйца

3 филии хляб, напоени в прясно мляко

1 връзка магданоз

1 и 1/2 ч.л. ронена чубрица

1/2 ч.л. кимион

черен пипер и сол

1/2 ч.л. червен пипер

 

200 мл. олио

Начин на приготвяне: 

Нарежете на ситно лука и чесъна. Добавете ги в каймата. Чукнете две яйца и наронете 3 филии хляб, предварително накиснати в прясно мляко. Нарежете на ситно магданоз и добавете подправките. Омесете каймата и я приберете в хладилника за поне половин час.

Пригответе си купа с вода. Налейте олиото в дълбок тиган и го загрейте на котлона. Мазнината в тигана трябва да бъде само два пръста. Намокрете леко ръце в купата с вода, вземете шепа кайма и оформете кюфтенце, не сплеснато, а леко по-пухкаво. Поставете го в тигана. Внимавайте, че може да пръскат. По същия начин оформете и останалите кюфтета. Пържете кюфтетата само, колкото да се запечатат от двете страни и да добият леко карамелен цвят, след това ги извадете върху кухненска хартия и ги прехвърлете върху тава, покрита с хартия за печене.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете кюфтетата за 15 минути в загрята фурна.

Поднесете ги топли.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама