Солен кекс с лимец и моркови


Солен кекс с лимец и моркови

Този здравословен и вкусен кекс е хрупкав отвън и сочен отвътре.

Необходими продукти:

3 моркова

100 гр лимец

100 гр пълнозърнесто брашно

2 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

50 гр обезкостени маслини по избор (аз използвах черни)

микс семена и сурови ядки по избор

щипка сол

Начин на приготвяне:

Накиснете лимеца за 2-3 часа.

Разтворете содата в киселото мляко. Добавете яйцата. Разбъркайте.

Към горната смес добавете обезкостените маслини, ядките и семената, настърганите моркови и солта. Разбъркайте добре.

Добавете брашното и измития след накисването лимец към горните продукти, и разбъркайте до пълно хомогенизиране на сместа. Трябва да се получи сравнително рядко, но лепкаво тесто.

Изсипете тестото в избраната от вас форма (аз използвах силиконова форма за кекс), поръсете отгоре с шепа семена и ядки, и изпечете кекса за около 40 минути на 200 градуса или докато клечка за зъби излиза чиста при проверка в центъра на кекса.

Охладете кекса напълно върху решетка и чак тогава го нарежете.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама