Сурова шоколадова торта с плодове


Сурова шоколадова торта с плодове

Това е едно десертно бижу - божествена сурова веган шоколадова торта с лешници и банани, без захар и брашно.

Необходими продукти:

Основа (блат):

50 кр безсолни крекери (кръглите оризовки са много подходящи)

80 гр сурови лешници

15 сочни обезкостени фурми

2 с.л. натурално какао

За крема:

желиращ агент по избор за около 500 мл течност (желатин, агар-агар, пектин и т.н.)

100 гр кокосов крем

1 консерва кокос (с възможно най-високо съдържание на кокос)

200 гр сурови лешници

100 гр веган шоколад

2 банана

10 сочни обезкостени фурми

3 с.л. пшенични трици

4 с.л. натурално какао

За декорацията:

Плодове по желание

Начин на приготвяне:

За основата:

Блендирайте всички продукти много добре в кухненски робот или чопър.

Застелете дъното на разглабяща се форма за торта с алуминиево фолио.

Оформете лепкаво тесто от трохите.

Разпределете лепкавите трохи по дъното и стените на формата, така че да се образува плътен борд.

Приберете основата в хладилника докато приготвяте крема.

За крема:

Накиснете лешниците за минимум 4 часа.

Разтворете желиращия агент, който сте избрали, според указанията на опаковката.

В кухненски робот поставете всички продукти и блендирайте много добре до пълно хомогенизиране.

Изсипете шоколадовата смес върху основата на тортата и приберете в камерата за час, час и половина, докато тортата се стегне достатъчно.

Освободете тортата от формата и декорирайте.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама