Свинско роле с плънка от карамелизирани ябълки


Свинско роле с плънка от карамелизирани ябълки

Приготвянето на тази рецепта не е особено лесно и отнема време, но пък резултатът си струва. Може да поднесете това руло на някой празник.

Необходими продукти:

1 кг свинско контрафиле

черен пипер

сол

1 с.л. Дижонска горчица

продукти за плънката:

зехтин

50 г масло

1 малка глава лук

3 бр. ябълки

две шепи сушени червени боровинки

1 с.л. мед

2 стръка пресен розмарин

150 г сирене Бри

черен пипер

сокът от половин лимон

продукти за соса:

100 г масло

300 мл. ябълков сок фреш

150 мл. червено вино

2 с.л. нишесте

1/2 ч.л. захар

домакински памучен канап за връзване

Начин на приготвяне:

Почистете контрафилето от излишните тлъстини.

Разрежете го на принципа на пеперудата хоризонтално. Трябва да получите правоъгълно парче. Начукайте го с чук, за да се изравни.

Поръсете с черен пипер и сол.

Нарежете ябълките на филийки, а лука нарежете на ситно. Задушете ги с 1 с.л. мед в тиган със зехтин и масло. Когато поомекнат добавете две шепи сушени червени боровинки и нарязан на ситно розмарин. Поръсете с малко черен пипер на вкус и полейте с лимоновия сок. Отстранете от котлона.

Разпределете плънката по цялото протежение на месото, като оставете малко празно място по краищата, за да не изтече плънката. Подредете отгоре нарязано сирене Бри.

Навийте месото на руло.

Вземете конеца.

Отрежете едно средно дълго парче от него. Подпъхнете го под рулото и завържете на възел отгоре точно по средата. Отрежете излишното. Отрежете още няколко парчета със същата дължина от конеца и по същия начин завържете месото на разстояние от около 2,5 см от центъра към двата края, като отрязвате излишното.

Поръсете със сол и черен пипер и намажете месото с горчица.

Загрейте фурната на 220 градуса.

Извадете решетката от фурната и я сложете да легне върху най-дълбоката ви тава от фурната. Налейте 150 мл. ябълков сок и една чаена чаша вода в тавата. Сложете месото върху решетката и го пъхнете във фурната. След 5 минути намалете фурната на 200 градуса и печете месото 30 минути. След това извадете месото, заедно с тавата. Внимателно отдръпнете малко решетката и облейте месото с отделения в тавата сос. Намажете го обилно с масло. Върнете месото във фурната и печете още 45 минути, като междувременно го облейте още поне два пъти и го намажете още веднъж с масло. Доливайте вода в тавата, за да не загори сосът.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама