Тарт с круши и ракия


Тарт с круши и ракия

Обикновено не сме свикнали да слагаме ракия в десертите си, но днес ще ви представим точно такава рецепта.

Необходими продукти:

за тестото:

250 грама брашно

125 грама масло

100 грама захар

1 яйце

щипка ванилия и щипка сол

за пълнежа:

600 грама круши

100 гр захар

40 гр царевично нишесте

25 мл ракия

желатин за сладкиши

пудра захар

Начин на приготвяне:

Смесете размекнатото масло със захарта, после добавете щипка сол, яйцето и постепенно пресятото брашно. Месете, докато получите хомогенно тесто. Увийте го в прозрачно дoмакинско фолио и го оставете в хладилника за поне един час. 

Обелете крушите, отстранете сърцевината и ги нарежете на кубчета със страни около 1 см. Напръскайте ги с ракията и ги оставете да поемат аромата поне за 10 минути. Разстелете три четвърти от тестото, разточено до 3 мм дебелина, във форма за торта с диаметър 20 см. 

В купичка смесете захарта и нишестето и ги добавете към крушите. Поставете върху основата от тесто пълнежа от круши и покрийте с останалото тесто, нарязано на лентички, като направите решетка. 

Изпечете тартата на 180 градуса за около 35 минути. 

Извадете я от фурната и я оставете да изстине напълно, преди да я извадите от формата. 

Поръсете с пудра захар и изсипете върху крушите между тестените лентички по малко желатин за сладкиши.

 

От книгата "Тарти. 50 лесни рецепти", изд. Academia Barilla

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама