Тиквен пай без печене


Тиквен пай без печене

Тиквата е много полезна за нашия организъм, затова днес ви предлагаме една вкусна и здравословна рецепта с нея.

Необходими продукти:

за основата:

1 чаша орехи или бадеми

1 чаша пекан (американски орех)

1/2 чаша фурми (около 10)

1/2 чаена лъжичка канела

щипка сол

за пълнежа:

3/4 чаша кокосово мляко

1 чаена лъжичка желатин

450 грама пюре от тиква (пасирана печена/варена тиква)

1 добре узрял банан

1/2 чаена лъжичка канела

1/4 чаена лъжичка индийско орехче

2-4 супени лъжици мед (зависи колко сладко обичате)

Начин на приготвяне:

Смелете в пасатор ядките, канелата и солта, след което добавете и фурмите. Сместта трябва да е леко лепкава. Разстилете я в тавичка за пай, така че да покриете стените. Сложете в хладилника.

В малка купа сложете желатина с няколко супени лъжици кокосово мляко и оставете да престои.

Сложете всички останали съставки в пасатор до получаването на гладка смес.

Пресипете сместа в малка тенджерка и загрейте на средна температура. Добавете желатина, разбъркайте и оставете на котлона още 5-10 минути. Охладете.

Извадете основата от хладилника и сипете вътре тиквената смес. Поставете в хладилника да престои една нощ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама