Веган яхния с нахут, патладжан, тиквичка и къри


Веган яхния с нахут, патладжан, тиквичка и къри

Днес ви предлагаме една идея за много вкусно и изключително ароматно ястие с източен привкус, което освен всичко друго е и доста засищащо, поради наличието на нахут. За рецептата можете да използвате готово сварен нахут от буркан и предварително да изпечете патладжана със зехтин, за да пусне своят аромат.

Продукти:

400 г сварен нахут

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 парче, колкото палец джинджифил

1 и 1/2 ч.л. къри

1/2 ч.л. куркума

1/4 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

черен пипер

2 дафинови листа

2 патладжана

1 тиквичка

1 домат

100 мл. олио или зехтин

магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги обелете на ивици. Нарежете ги на кубчета. Сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, поръсете с черен пипер и сол, полейте ги със струя зехтин и ги изпечете до готовност на силно загрята фурна на 250 градуса. Извадете ги и ги охладете.

Нарежете или блендирайте на ситно лука, чесъна и джинджифила и ги задушете в олио с малко вода, до омекване. Добавете всички ароматни подправки - къри, куркума, сол, пипер, захар, дафинови листа. Изсипете нахута и разбъркайте. Нарежете на кубчета и добавете и тиквичката. Налейте 1 ч.ч. вода и оставете да кипне, след това намалете и гответе на бавен огън до омекване на тиквичката. Прибавете нарязан на кубчета домат, и печения патладжан. Гответе още 10-15 минути, докато ястието се сгъсти. Накрая добавете ситно нарязан магданоз.

Източник: vkusnoteka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама