Запечени зеленчуци с яйце и сирене


Запечени зеленчуци с яйце и сирене
Снимка: foodieboulevard.com

Леките летни ястия винаги са добре дошли на трапезата. А когато имаме достъп до разнообразни свежи продукти – още повече!

Днешната идея е точно такава. Лека лятна вечеря, пъстра и богата, с всякакви любими летни продукти, с много цветове, най-различни вкусове и разнообразни текстури.

Необходими продукти:

3 тиквички

100г печурки

2 домата

шепа черни маслини без костилка

1-2 глави кромид лук

100г овче сирене

2-3 яйца

подправки по избор

сол на вкус

2-3 с.л. тиквено масло (зехтин или друго ядково масло)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Измийте и нарежете тиквичките и доматите на шайби.

Почистете лука и го нарежете на шайби.

В подходяща тава започнете да подреждате всички продукти последователно докато привършат. Овкусете с подправките по избор и натрошете сиренето отгоре.

Изпечете зеленчуците за 20-25 минути или докато са почти омекнали.

Извадете тавата, чукнете яйцата и запечете за още 4-5 минути.

Поднесете веднага.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама