Зелевите сарми с ориз, праз лук, сушени домати и орехи


Зелевите сарми с ориз, праз лук, сушени домати и орехи

Зелевите сарми са едно от най-традиционните ястия, които поднасяме на Бъдни вечер. Днес ви предлагаме една вкусна рецепта, с която може да изненадате семейството си.

Необходими продукти:

листа от кисело зеле

1/2 голяма ч.ч. ориз

връзка праз лук

100 г орехи

100 г сушени домати

сух босилек

зехтин

черен пипер

червен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го задушете в зехтин до омекване. Добавете нарязаните на ситно орехи, сушени домати и ориза. Налейте 1 голяма чаена чаша вода, намалете огъня на минимум, подправете с босилек, сол и черен пипер и гответе под капак, докато оризът стане почти готов.

Разпънете си предварително зелевите листа. Аз лично отрязвам жилата, ако са много дебели. Сложете от плънката в дъното по средата, похлупете левия и десния край на листа отгоре и навийте на рулце. По същия начин навийте и останалите сърми. На дъното на тенджера под налягане сложете накъсани листа. Подредете сармите и притиснете с обърната чиния. Гответе 20 минути, след което можете да ги запечете за още 20 минути във фурната. При поднасянето полейте със струйка зехтин и поръсете с червен пипер.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама