Домашни солети с маслини


Домашни солети с маслини

Ако сте фенове на домашните солети, гризини, хрупанки и всякакви други разновидности на тестени снаксове, днешното предложение със сигурност ще ви допадне. Предлагаме ви една страшно лесна рецепта за хрупкави пълнозърнести домашни солети с маслини и микс семена, която се приготвя за не повече от половин час.

Необходими продукти:

100 гр пълнозърнесто брашно или друго по избор

2 яйца

100 гр кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

10-тина обезкостетни черни маслини

50 мл зехтин за готвене

щипка сол

подправки по избор

семена или ядки по избор за поръсване

Начин на приготвяне:

Поставете всички продукти без семената в блендер и блендирайте до получаване на гладка смес. Може да използвате пасатор или чопър ако не разполагате с блендер.

Поставете сместа в сладкарски пош и шприцовайте фитили с желаната дължина и дебелина върху хартия за печене.

Поръсете фитилите със семената и ядките, които сте избрали.

Печете около 10-12 минути или до желаната степен на хрупкавост на 180 градуса с включен вентилатор.

Охладете върху решетка, за да не се овлажнят солетите докато са още топли.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама