8 шокиращи истини за кучешката храна


 8 шокиращи истини за кучешката храна
Снимка: iStock/Guliver

40% от кучетата са със затлъстяване…

46% от кучетата и 39% от котките в днешно време умират от рак…

Сърдечните, бъбречните и чернодробните заболявания стават епидемични….

Диетата на кучетата ни играе главна роля за тяхното здравословно състояние.

Подобно на нас хората, които в забързания си живот сме пренебрегнали натуралните, естествени и здравословни продукти в полза на полуфабрикатите и ресторантите за “бързо хранене”, в последното столетие нашите кучета също са станали жертва на индустрията за преработена храна за домашни любимци.

Ако трябва да направим аналогия с нас хората, си представете да ядете “корнфлейкс” всеки ден до края на живота си. Със сигурност този начин на хранене ще доведе до сериозни хранителни недостатъци и здравословни проблеми. Хроничните, автоимунните заболявания, алергиите, заболяванията на бъбреците, панкреаса и в черния дроб са силно разпространени при нашите домашни любимци и раковите проценти продължават да се покачват.

За щастие, все повече и по-често стопаните на кучета (а и не само) се замислят с какво хранят домашните си любимци и какво се съдържа в търговските преработени храни.

Даваме ви 8 шокиращи истини за това, което слагаме в купичките на домашните си любимци:

С какво наистина храним най-добрите си приятели?

1. Комерсиалните храни (сухи и консервирани) са човешкият вариант на веригите за бързо хранене

Бихте ли хранили детето си със храна, приготвена от ресторант за бързо хранене всеки ден? Всички знаем, че преработените храни причиняват сериозни здравословни проблеми, особено при ежедневна консумация. Защо сляпо вярваме на производителите на храни за кучета, че техните продукти са полезни (най-малкото безвредни) за нашите домашни любимци?!

2. Човешката храна е вредна за кучетата

Може би често сте чували от приятели, ветеринари и производители на храна за домашни любимци, че “храната за хора” е вредна за кучета. Единствената вреда, която може да нанесе е върху производителите на храни за кучета. Да, има компоненти, които са токсични за тях (като лук, грозде, стафиди, шоколад, захар, кафе и т.н.) , но те се нуждаят от животински протеини и мазнини, за да се развиват добре здравословно.

3. Ветеринарите продават храна от най-високо качество

Ветеринарните лекари също като нашите лекари, получават сравнително малко информация за хранителните необходимости на животните. Ако вашият ветеринар не е чел допълнителна информация, водил специален курс за хранителните потребности на кучетата или няма личен опит с храненето със сурова или домашно приготвена храна, то е малко вероятно той/тя да знае как тя се отразява на домашните любимци и разчита на остаряла информация и суеверия. И ако ветеринарите печелят от продажбата на една марка за сметка на друга, то това е конфликт на интереси, който може да повлияе на тяхното мнение.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама