11 интересни факта за бебета, които трябва да знаете


11 интересни факта за бебета, които трябва да знаете
Снимка: iStock/Guliver

Бременността е един непрекъснат копнеж за среща с новороденото. И когато най-накрая се появи, след първите мигове на щастие, започва голямото родителско предизвикатество. Независимо от десетките прочетени книги, младите родители никога не са подготвени. Ето няколко интересни факта, които не знаем за малките същества.

1. Започва да разпознава аромата и гласа на майка си още след първите няколко дни.

2. Новородените не виждат ясно, както възрастните. Забелязват силуети и контури, не ясни образи. Това е и причината може би да идентифицират майка си чрез глас и аромат.

3. Бебето пишка на всеки 20 минути. Започва да го прави по-рядко чак след първите 6 месеца.

4. В утробата на майката, бебето винаги се храни преди нея. Организмът му приема всички необходими вещества. Това, което не усвои, остава за майката. Поради това е важно майката да се храни здравословно през цялата бременност.

5. На всеки 3 секунди в света се ражда по едно бебе. Или поне това твърдят статистиките.

6. Цвета на очите се мени постоянно през първите няколко месеца. За жалост красивото синьо, с което се раждат, рядко се запазва.

7. Раждането в басейн е много разпространен метод. Интересен факт е, че бебетата се раждат с плувни умения. При появяването си на бял свят те имат инстинкт за задържане на дъха си, който губят с времето.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама