3 неща, които родителите на уверени деца правят различно


3 неща, които родителите на уверени деца правят различно
Снимка: iStock/Guliver

В основата на успеха в живота, връзките, бизнеса и духовното израстване се крие самочувствието и самоуважението. Хората, които имат увереност, са магнити за успех и щастие, където и да отидат.

Като грижовни родители вие искате вашите деца да бъдат успешни, затова ето какво трябва да правите, за да бъдат такива.

1. Учете ги как да мислят сами

Ако постоянно казвате на децата си какво да правят и как, те винаги ще търсят помощ от вън и никога няма да се научат да вярват на собствената си интуиция. 

За всяка ситуация има поне 5 различни и правилни решения. Ако винаги искаме нещата да се случват по нашия начин, те ще спрат да се опитват да търсят креативни изходи. Критичното мислене и способността за разрешаване на проблеми ще бъдат все по-важни умения в новата икономика.

2. Давайте им корени

Голяма част от нашата идентичност идва от семейните истории и основата на моралните принципи и стандарти, които ни правят това, което сме. Ние сме разказвачи и събирачи на истории. Тази важна разлика ни отделя от другите животински видове. Ние можем да помним и предаваме информация на следващите поколения. Споделяйки наследството, историята и културата на нашите деца, ние им даваме корени и криле.

3. Учете ги как да имат добра стойка

Хората с увиснали рамене и летаргични движения изразяват липса на самочувствие. Вербалната комуникация е езикът на информацията. Невербалната или комуникацията на тялото е езикът на връзките. Хората, които се изгърбват, издават, че не са ентусиазирани за това, което правят, и не се смятат за важни. Когато имате добра стойка, вие автоматично се чувствате по-уверени. Стоите изправени и гледайте директно в очите. Ще направите положително влияние на останалите и веднага ще се почувствате по-значими и важни.

Ние имаме силна връзка с телата си, което се отразява на вътрешните ни мисли. За да развиете високи нива на самоувереност и самоуважение, е важно да включите тялото и съзнанието си, за да имате успех в живота.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама