5 причини, защо е по-добре да прекарате Коледа... сами


5 причини, защо е по-добре да прекарате Коледа... сами
Снимка: iStock/Guliver

Коледа обикновено е семеен празник. Трапези, подаръци и добро настроение. Когато нямаш гадже обаче, празнуването се превръща в истинско изпитание. Роднини и приятели ти съчувстват, предлагат ти да бъдеш с тях или тайно те сватосват с видимо неподходящи хора. Все пак, да нямаш гадже по Коледа има и своите добри страни. Ние ги намерихме и сме готови да ви ги кажем!

1. Правете скъпи подаръци... на себе си 

Американско проучване гласи, че двойките дават 30% от заплатата си през декември за подарък на гаджето си. Обикновено подаръците винаги са скъпи и незабравими: скъпи дрехи, техника, екскурзия, ваучер за готино място. Когато нямаш гадже обаче, можеш да направиш подарък сам на себе си. Да се поглезиш, да посетиш нови места, да си купиш нещо наистина скъпо и да не ти пука.

2. Можеш да носиш една и съща пижама дни наред 

Депресията около липса на половинка може да ни постави в постоянен off режим. Понякога обаче той действа ободряващо. Можеш да си позволиш да носиш пижама дни наред, да гледаш стари филми и да се тъпчеш с пица, докато приятелите ти трябва да обикалят купон след купон, да изглеждат добре и да се напасват според различни стандарти. Е, понякога да си сам не е толкова зле.

3. Можеш да заминеш, където искаш

Обикновено, когато сме във връзка, трябва да се съобразяваме - с места, избори и чувства. Когато си сам обаче, можеш да правиш всичко, което искаш. Като например да заминеш за дестинация, от която преди това си бягал. Например соло ваканция в Испания, където по Коледа е особено топло, или обиколка на пещери в Полша. Да, предишното ти гадже мразеше археологията, но ти я обичаш и можеш да се отдадеш на това хоби. И не е нужно на никой да даваш обяснения защо го правиш.

4. Да си хванеш гадже за една вечер...или за няколко

Моногамията е особено актуална, когато имаш партньор. Даже е задължителна. Когато обаче си single по празниците, няма нищо лошо да разпуснеш. Приключенията за една вечер могат да бъдат забавни, когато знаеш, че на сутринта няма да ти се наложи да търпиш същия човек. Именно затова най-много изневери във връзките стават точно около празниците. А, като няма на кого да изневеряваш, можеш да се забавляваш.

5. Да намериш голямата си любов 

Явно, за да бъдем сами на Коледа, не сме срещнали голямата си любов. Е, всеки я търси. Какво по-хубаво време от коледното, за да я намерим. Различни приложения, чат със стар приятел или закачка по Viber. Все неща, които могат да ви отведат към голямата ви любов. Тя обикновено винаги е на една ръка разстояние, а по Коледа стават чудеса!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама